Eerstelijnspsychologie bij kinderen en jongeren

Voor wie?

Kinderen en jongeren die zich niet goed in hun vel voelen kunnen op de praktijk terecht voor eerstelijnspsychologie. Herken je je in één van onderstaande vragen?

  • Ik word gepest, wat moet ik doen?
  • Mijn kind is angstig, hoe kan hij zijn angsten overwinnen?
  • Ik kreeg een diagnose autisme, wat betekent dit?
  • Mijn tiener heeft weinig zelfvertrouwen/voelt zich eenzaam, wat te doen?
  • Ik voel me niet altijd goed in mijn vel en praat niet graag over mijn gevoelens, mijn ouders maken zich zorgen en denken dat ik best eens met iemand ga praten.
  • Ik ben op, het opvoeden valt me zwaar, hoe kan ik terug sterk in mijn schoenen leren staan?
  • Ik vraag me af of mijn kind zijn gedrag past bij de ontwikkeling. Is er meer aan de hand?

Wat houdt de therapie in?

Afhankelijk van de vraag, plan ik een afspraak met het kind of de jongere of met de ouders. Tijdens een gesprek pijl ik naar krachten en sterktes in jouw gezinscontext. Ik luister ook naar onderliggende noden en ga samen met jou op zoek naar passende strategieën om je noden te vervullen. De therapie is gebaseerd op verschillende kaders: oplossingsgericht werken, talentgedreven werken en verbindende communicatie.

Voor ernstige psychische problemen zoals depressie, verslaving, eetstoornis, psychoses, … verwijs ik door naar een therapeut in jouw buurt.

Praktisch

Plan een kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we je zorgvragen en gaan we na of je in aanmerking komt voor dit project. De therapie gebeurt op doktersvoorschrift. Maak dus ook een afspraak bij je huisarts.

De sessies kunnen zowel op de praktijk als online plaatsvinden.

Lees ook

Als je van spelen leren kan: recensie

Als je van spelen leren kan: recensie

Tine     05.02.2021

Enkele jaren terug ontmoette ik Nele Flamang voor het eerst tijdens een info-avond over verbindend opvoeden. Met haar ontwapenende stijl…

Lees meer
Eerstelijnspsycholoog (elp) Tine

Uitbreiding terugbetaling psychologie: eerstelijnspsychologie

Tine     25.12.2020

Tine is eerstelijnspsycholoog (ELP). Sessies bij een eerstelijnspsycholoog of orthopedagoog worden sinds april 2020 terugbetaald. Lees hier hoe dit werkt.

Lees meer
Democratisch opvoeden

Democratisch opvoeden

Tine     15.09.2020

In dit artikel deel ik enkele inspirerende quotes die me zijn bijgebleven na de opleiding succesvol democratisch opvoeden bij Jürgen Peeters.

Lees meer

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten?