Coaching afgestemd opvoeden

“It takes a village to raise a child”. Deze uitspraak hoor je wel vaker. Hoe is dat voor jou? Ervaar jij steun uit je omgeving bij de opvoeding van je kind(eren)?

Kinderen opvoeden is geen vanzelfsprekende taak. Je twijfelt misschien wat goed is voor jou en voor je kind. Kinderen met een ongewone ontwikkeling vragen soms ook een andere aanpak dan je misschien gewoon bent bij de broer of de zus.

In mijn aanbod coaching probeer ik weer zuurstof te brengen in jouw gezinssituatie. Dit doe ik door jouw verhaal te beluisteren, zonder oordeel, en te luisteren naar onderliggende noden. Ik zoek graag samen met jou hoe je weer meer verbinding kunt krijgen met jezelf en met je kinderen. Ik baseer me hierbij op de principes van Aware Parenting of Afgestemd Opvoeden en Verbindende Communicatie.

Een coachingsgesprek kan plaats vinden op de praktijk, online of telefonisch.

Je eigen opvoeding in vraag stellen vraagt moed en kwetsbaarheid. Leer je me graag eerst wat kennen, kan je je vrijblijvend lid maken van mijn besloten facebookgroep De Appelboom@Home. Hierin deel ik hoe ik afgestemd opvoeden vorm geef. Je kan je vraag of bezorgdheid ook in deze groep kwijt.

Reactie

Lees ook

De Appelboom zoekt een logopedist(e)

De Appelboom zoekt een logopedist(e)

Tine     23.05.2021

De Appelboom is een groeiende therapie- en coachingspraktijk. We bieden logopedie, ergotherapie, eerstelijnspsychologie en coaching. Voor de verdere uitbouw van de praktijk zijn we op zoek naar een logopedist(e).

Lees meer
baboesja poppetjes

Kijk achter het gedrag van je kind

Tine     14.04.2020

Wanneer kinderen 'lastig gedrag' stellen, ontstaat vaak een negatieve reactie. Ontdek hier hoe je kan kijken achter het gedrag van je kind en je kind in zijn waarde kan laten.

Lees meer
Unconditional parenting - Alfie Kohn

Visie op onvoorwaardelijk ouderschap

Tine     04.08.2019

Onvoorwaardelijke ouderschap gaat weg van het klassieke straffen en belonen. We bekijken in detail het boek ‘Unconditional Parenting’ van Alfie Kohn.

Lees meer
Democratisch opvoeden

Democratisch opvoeden

Tine     15.09.2020

In dit artikel deel ik enkele inspirerende quotes die me zijn bijgebleven na de opleiding succesvol democratisch opvoeden bij Jürgen Peeters.

Lees meer

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten?