Coaching afgestemd opvoeden

“It takes a village to raise a child”. Deze uitspraak hoor je wel vaker. Hoe is dat voor jou? Ervaar jij steun uit je omgeving bij de opvoeding van je kind(eren)?

Kinderen opvoeden is geen vanzelfsprekende taak. Je twijfelt misschien wat goed is voor jou en voor je kind. Kinderen met een ongewone ontwikkeling vragen soms ook een andere aanpak dan je misschien gewoon bent bij de broer of de zus.

In mijn aanbod coaching probeer ik weer zuurstof te brengen in jouw gezinssituatie. Dit doe ik door jouw verhaal te beluisteren, zonder oordeel, en te luisteren naar onderliggende noden. Ik zoek graag samen met jou hoe je weer meer verbinding kunt krijgen met jezelf en met je kinderen. Ik baseer me hierbij op de principes van Aware Parenting of Afgestemd Opvoeden en Verbindende Communicatie.

Een coachingsgesprek kan plaats vinden op de praktijk, online of telefonisch.

Je eigen opvoeding in vraag stellen vraagt moed en kwetsbaarheid. Leer je me graag eerst wat kennen, kan je je vrijblijvend lid maken van mijn besloten facebookgroep De Appelboom@Home. Hierin deel ik hoe ik afgestemd opvoeden vorm geef. Je kan je vraag of bezorgdheid ook in deze groep kwijt.

Reactie

Lees ook

Leesmotivatie verhogen

Leesmotivatie van je kind verhogen: 8 tips

Tine     31.03.2020

In dit artikel geef ik 8 tips om de leesmotivatie bij je zoon of dochter te verbeteren.

Lees meer
Feest De Appelboom vrijdag 27 september 2019

De Appelboom viert feest!

Tine     25.08.2019

De Appelboom bestaat 3 jaar en breidt uit met een nieuwe collega. Reden om feest te vieren! Op vrijdag 27 september receptie voor verwijzers.

Lees meer
Time-out alternatieven (foto van https://psychogoed.nl/opvoeden-zonder-straf/)

Time-out alternatieven

Tine     15.02.2020

Time-out is meestal je kind in de hoek zetten. Idee is dat je kind leert door even afgezonderd na te denken over zijn gedrag. Wel, het tegendeel is waar.

Lees meer

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten?