Op naar een hoopvol 2021

Tine     23.12.2020

Tine in actie

2020, wat een jaar. Het begon net als alle andere jaren. Maar daar kwam snel verandering in. Ik herinner me de bezorgdheid van één van de kinderen nog toen de eerste coronabesmetting in ons land opdook. Wat betekent dit? Gaan er dan meer mensen ziek worden? Wat een wijze meid.

Covid-19

Een dikke maand later ging het hele land in lock-down. Scholen toe, winkels toe, bedrijven toe, De Appelboom toe. Als stressreactie schoot mijn ideeënfontein en kennisspons in actie en was ik tot een kot in de nacht bezig met boeken te lezen en samen te vatten, groepjes op facebook te maken. Wat een opluchting wanneer op 11 mei de praktijk weer open mocht en ik mijn energie kon steken in waar mijn hart ligt: kinderen en ouders taal kunnen geven om te spreken met elkaar, om verbonden te kunnen zijn.

Het is nog steeds niet hetzelfde. De geur van ontsmettingsalcohol hangt hier in de lucht, het mondmasker verbergt mijn lach. Ik mis de aanraking, de schouderklop, de handdruk, …

Inspiratie voor 2021

En toch, bezig zijn en bezig blijven geeft me oh zoveel voldoening. De drempel om mezelf op beeld te zien is inmiddels ook overwonnen. Nu zie ik mogelijkheden: filmpjes bespreken in oudersessies, een digitaal aanbod uitwerken, … Ik weet wat te doen in 2021.

Ik wens jullie allemaal een goede gezondheid en ik hoop dat jullie, naast alle beperkingen waarin we leven, ook mogelijkheden kunnen zien.

Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!

Reactie

Lees ook

Kinderen zijn geen puppy's

Kinderen zijn geen puppy’s: recensie

Tine     18.01.2020

In dit artikel geef ik mijn visie op het boek 'Kinderen zijn geen puppy's' van Jürgen Peeters. Ik geef je ook bronnen om verder te lezen of te luisteren.

Lees meer
Kersen kraai spel - verbindend spelen

Verbindend spelen met je kind: hoe doe je dat?

Tine     04.04.2020

Samen spelen met je kind doe je misschien al. Verbindend spelen met je kind is leven in het hier en nu, is spelen met wat je kind nu aanbrengt.

Lees meer
Terugbetaling logopedie, ergotherapie en orthopedagogie

Terugbetaling, een overzicht

Tine     02.01.2021

De Appelboom geeft sessies logopedie, ergotherapie en orthopedagogie. In dit artikel bespreken we op welke terugbetaling je kan rekenen.

Lees meer

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten?