Op naar een hoopvol 2021

Tine     23.12.2020

Tine in actie

2020, wat een jaar. Het begon net als alle andere jaren. Maar daar kwam snel verandering in. Ik herinner me de bezorgdheid van één van de kinderen nog toen de eerste coronabesmetting in ons land opdook. Wat betekent dit? Gaan er dan meer mensen ziek worden? Wat een wijze meid.

Covid-19

Een dikke maand later ging het hele land in lock-down. Scholen toe, winkels toe, bedrijven toe, De Appelboom toe. Als stressreactie schoot mijn ideeënfontein en kennisspons in actie en was ik tot een kot in de nacht bezig met boeken te lezen en samen te vatten, groepjes op facebook te maken. Wat een opluchting wanneer op 11 mei de praktijk weer open mocht en ik mijn energie kon steken in waar mijn hart ligt: kinderen en ouders taal kunnen geven om te spreken met elkaar, om verbonden te kunnen zijn.

Het is nog steeds niet hetzelfde. De geur van ontsmettingsalcohol hangt hier in de lucht, het mondmasker verbergt mijn lach. Ik mis de aanraking, de schouderklop, de handdruk, …

Inspiratie voor 2021

En toch, bezig zijn en bezig blijven geeft me oh zoveel voldoening. De drempel om mezelf op beeld te zien is inmiddels ook overwonnen. Nu zie ik mogelijkheden: filmpjes bespreken in oudersessies, een digitaal aanbod uitwerken, … Ik weet wat te doen in 2021.

Ik wens jullie allemaal een goede gezondheid en ik hoop dat jullie, naast alle beperkingen waarin we leven, ook mogelijkheden kunnen zien.

Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!

Laat een reactie achter

Lees ook

Kinderen zelfstandig aan de slag

Help, mijn kinderen zijn nu al lastig! En nu?

Tine     18.03.2020

Kinderen hebben nu al 3 dagen geen les meer gehad op school en sinds vandaag mag je ook je woning niet meer verlaten. Zijn je kinderen nu al lastig?

Lees meer
taalontwikkeling kind

Taalontwikkeling stimuleren? Enkele tips voor thuis.

Tine     09.07.2020

Verloopt de taalontwikkeling van je kind vertraagd? Of wil je die extra stimuleren? In dit artikel lees je enkele praktische tips.

Lees meer
Leesmotivatie verhogen

Leesmotivatie van je kind verhogen: 8 tips

Tine     31.03.2020

In dit artikel geef ik 8 tips om de leesmotivatie bij je zoon of dochter te verbeteren.

Lees meer

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten?