Op naar een hoopvol 2021

Tine     23.12.2020

Tine in actie

2020, wat een jaar. Het begon net als alle andere jaren. Maar daar kwam snel verandering in. Ik herinner me de bezorgdheid van één van de kinderen nog toen de eerste coronabesmetting in ons land opdook. Wat betekent dit? Gaan er dan meer mensen ziek worden? Wat een wijze meid.

Covid-19

Een dikke maand later ging het hele land in lock-down. Scholen toe, winkels toe, bedrijven toe, De Appelboom toe. Als stressreactie schoot mijn ideeënfontein en kennisspons in actie en was ik tot een kot in de nacht bezig met boeken te lezen en samen te vatten, groepjes op facebook te maken. Wat een opluchting wanneer op 11 mei de praktijk weer open mocht en ik mijn energie kon steken in waar mijn hart ligt: kinderen en ouders taal kunnen geven om te spreken met elkaar, om verbonden te kunnen zijn.

Het is nog steeds niet hetzelfde. De geur van ontsmettingsalcohol hangt hier in de lucht, het mondmasker verbergt mijn lach. Ik mis de aanraking, de schouderklop, de handdruk, …

Inspiratie voor 2021

En toch, bezig zijn en bezig blijven geeft me oh zoveel voldoening. De drempel om mezelf op beeld te zien is inmiddels ook overwonnen. Nu zie ik mogelijkheden: filmpjes bespreken in oudersessies, een digitaal aanbod uitwerken, … Ik weet wat te doen in 2021.

Ik wens jullie allemaal een goede gezondheid en ik hoop dat jullie, naast alle beperkingen waarin we leven, ook mogelijkheden kunnen zien.

Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!

Reactie

Lees ook

Kinderen zijn geen puppy's

Kinderen zijn geen puppy’s: recensie

Tine     18.01.2020

In dit artikel geef ik mijn visie op het boek 'Kinderen zijn geen puppy's' van Jürgen Peeters. Ik geef je ook bronnen om verder te lezen of te luisteren.

Lees meer
Ik ben goud waard: recensie

Ik ben goud waard: recensie

Tine     13.02.2021

Ik had eerder al het boek ‘opvoeden tot zelfvertrouwen’ van Steven Gielis gelezen en was erg enthousiast over zijn no-nonsens-schrijfstijl.…

Lees meer
jongen met tablet

Taal stimuleren met multimedia: deel 3

Tine     05.10.2020

Dit artikel beschrijft aandachtspunten en suggesties rond het gebruik van apps bij het stimuleren van de taal van je kind.

Lees meer

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten?