Logopedie bij kinderen

Tine      03.08.2019

Bij de Appelboom kan je terecht voor logopedie voor kinderen. We specialiseren ons in

  • taaltherapie
  • ouderbegeleiding
  • meertalig taalonderzoek

Taaltherapie

Tijdens individuele taaltherapie oefent het kind op een speelse manier de nodige taalvaardigheden: woordenschat, zinsbouw, gespreksvaardigheden,... Ouders zijn welkom om de sessies bij te wonen. Zo is het gemakkelijker om de oefeningen thuis te herhalen en de evolutie mee op te volgen. 

Ouderbegeleiding

Tijdens ouderbegeleiding verwerven ouders meer inzicht in de problematiek van hun kind. We geven zowel individuele begeleiding als begeleiding in groep. 

Indien je kind taaltherapie volgt, is ouderbegeleiding mee opgenomen in de nomenclatuurwetgeving. Dat betekent dat dezelfde tarieven en terugbetalingsmogelijkheden gelden als bij de therapie. Volgt je kind geen therapie, maar ben je wel geïnteresseerd in een oudercursus? Je kan dan de oudercursus "een gedeelde taal" volgen. 

Meertalig taalonderzoek

Voed je je kind meertalig op en verloopt zijn of haar taalontwikkeling vertraagd? Dan is meertalig taalonderzoek nodig. Naast een taaltest in het Nederlands, gebeurt ook een spelobservatie in het Nederlands en in de moedertaal. Door beide taalstalen met elkaar te vergelijken, verkrijgen we inzicht over de aard van de taalontwikkelingsvertraging. Indien er geen vertraging is in de moedertaal, spreken we over een taalverschil. In dat geval wordt logopedie niet terugbetaald. 

Onderwerpen klik voor meer artikels

Delen laat anderen weten dat je dit interessant vindt

Lees ook

WereldTOSdag

Wereld TOS dag op vrijdag 16 oktober

Tine      14.10.2020

Op vrijdag 16 oktober is het wereld TOS dag. Dit artikel geef meer info over TOS.
jongen met tablet

Taal stimuleren met multimedia: deel 3

Tine      05.10.2020

Dit artikel beschrijft aandachtspunten en suggesties rond het gebruik van apps bij het stimuleren van de taal van je kind.
2 verschillende sokken

Leer je kind zich zelfstandig aankleden

Eline      06.09.2020

De eerste week school is achter de rug. Vermijd de ochtendrush. Met de tips in dit artikel leer je je kind zich zelfstandig aankleden.