Logopedie bij kinderen

Tine      03.08.2019

Bij de Appelboom kan je terecht voor logopedie voor kinderen. We specialiseren ons in

  • taaltherapie
  • ouderbegeleiding
  • meertalig taalonderzoek

Taaltherapie

Tijdens individuele taaltherapie oefent het kind op een speelse manier de nodige taalvaardigheden: woordenschat, zinsbouw, gespreksvaardigheden,... Ouders zijn welkom om de sessies bij te wonen. Zo is het gemakkelijker om de oefeningen thuis te herhalen en de evolutie mee op te volgen. 

Ouderbegeleiding

Tijdens ouderbegeleiding verwerven ouders meer inzicht in de problematiek van hun kind. We geven zowel individuele begeleiding als begeleiding in groep. 

Indien je kind taaltherapie volgt, is ouderbegeleiding mee opgenomen in de nomenclatuurwetgeving. Dat betekent dat dezelfde tarieven en terugbetalingsmogelijkheden gelden als bij de therapie. Volgt je kind geen therapie, maar ben je wel geïnteresseerd in een oudercursus? Neem dan eens een kijkje bij het aanbod taalstimulering

Meertalig taalonderzoek

Voed je je kind meertalig op en verloopt zijn of haar taalontwikkeling vertraagd? Dan is meertalig taalonderzoek nodig. Naast een taaltest in het Nederlands, gebeurt ook een spelobservatie in het Nederlands en in de moedertaal. Door beide taalstalen met elkaar te vergelijken, verkrijgen we inzicht over de aard van de taalontwikkelingsvertraging. Indien er geen vertraging is in de moedertaal, spreken we over een taalverschil. In dat geval wordt logopedie niet terugbetaald. Wil je de taalontwikkeling van je kind toch stimuleren? Kijk dan zeker eens bij het aanbod taalstimulering

Onderwerpen klik voor meer artikels

Delen laat anderen weten dat je dit interessant vindt

Lees ook

Het verhaal achter Tine

Het verhaal achter Tine

Tine      13.10.2019

Via Brené Brown leerde ik het gedicht ‘de man in de arena’ kennen. Ik loop al lang met verschillende ideeën in mijn hoofd rond. Hier sta ik dan.
Receptie De Appelboom vrijdag 27 september 2019

De Appelboom viert feest!

Tine      25.08.2019

De Appelboom bestaat 3 jaar en breidt uit met een collega in september. Reden om te vieren! Op vrijdag 27 september receptie voor verwijzers.
Terugbetaling logopedie, ergotherapie en orthopedagogie

Terugbetaling, een overzicht

Tine      19.08.2019

De Appelboom geeft sessies logopedie, ergotherapie en orthopedagogie. In dit artikel bespreken we op welke terugbetaling je kan rekenen.