ImPACT: cursussen voor ouders

Tine     28.01.2022

Kan jouw kind zich moeilijk verstaanbaar maken? Ervaart je kind frustraties als hij of zij niet goed begrepen wordt? Vind je het jammer dat je interactie met je kind anders verloopt dan dat je verwacht had? Kreeg jouw kind recent de diagnose ASS en ben je op zoek naar handvatten om met je kind te communiceren? Dan is de ImPACT-training misschien wel iets voor jou.

Wat is het ImPACT-programma?

ImPACT staat voor Improving Parents as Communicative Teachers. Tijdens het programma leren ouders technieken aan zodat ze zelf vaardigheden aan hun kind kunnen aanleren. Het programma werd door een psychologe en logopediste in Amerika ontwikkeld. Het is intussen vertaald en wordt in Vlaanderen door veel revalidatiecentra en thuisbegeleidingsdiensten gebruikt.

Wat werkt voor jou?

Individuele begeleiding

Tijdens deze begeleiding volg je als ouder of ouderpaar de cursus zonder andere ouders. Je volgt deze sessies afwisselend met en zonder je kind. Tijdens de oudersessie leer je de specifieke strategieën, tijdens de sessies met je kind heb je de kans deze in te oefenen. De oudersessies kunnen online of op de praktijk plaatsvinden. De sessies met je kind vinden op de praktijk plaats.

Dit aanbod kadert in de zogenaamde ‘gespecialiseerde zorg’ binnen de conventie geestelijke gezondheidszorg. Dit betekent dat we tijdens het intakegesprek samen een functioneel bilan invullen dat je door de huisarts moet laten ondertekenen.

Je betaalt voor dit aanbod enkel het remgeld, dit is €11 per sessie (of €4 als je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming). Het volledige traject duurt ongeveer 15 sessies. Je betaalt deze sessies per keer.

Groepsaanbod

Leer je graag in groep? Ervaar je graag steun van andere ouders? Dan is het groepsaanbod misschien meer geschikt voor jou. Het groepsaanbod start met een individueel gesprek. Nadien volgen 8 groepssessies van 2u waarin je de verschillende technieken leert. Je oefent de technieken thuis. Feedback ontvang je tijdens de groepssessies. De cursus eindigt met een individueel gesprek.

De individuele gesprekken vinden plaats op de praktijk. De groepssessies vinden plaats in Wijkhuis De Herderin in Lier.

Dit aanbod kadert in de zogenaamde ‘gespecialiseerde zorg’ binnen de conventie geestelijke gezondheidszorg. Dit betekent dat we tijdens het intakegesprek samen een functioneel bilan invullen dat je door de huisarts moet laten ondertekenen.

Je betaalt voor dit aanbod enkel het remgeld. Het volledige traject bedraagt €31. Dit betaal je voor de groepssessies starten.

Online leertraject

Leer je gemakkelijk? Werk je graag zelfstandig? Woon je niet in de buurt van Berlaar/ Lier? In dit geval is het online aanbod voor jou misschien wel geschikt.

In het online leertraject krijgt je toegang tot de online cursus. Je volgt thuis de videolessen op een moment waarop het voor jou past. Je kan de technieken in je eigen thuiscontext oefenen. Om de technieken onder de knie te krijgen, is het belangrijk om te oefenen en hierop feedback te krijgen. Je maakt na elke module een filmpje van jou en je kind, waarbij je een techniek inoefent. We plannen dan een online coachingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je feedback en tips specifiek voor jouw situatie. Na afloop van de training ben je in staat om doelen voor je kind te selecteren en strategieën te kiezen om deze doelen te bereiken met je kind. Zo kan je dus samen levenslang leren :).

De toegang tot de online cursus bedraagt €100. Per coachingssessie betaal je €11.

Je kan via onderstaande link de cursus aankopen.

Interesse? Neem gerust eerst vrijblijvend contact met me op.

Onderwerpen klik voor meer berichten

taalstimulering 9 de appelboom 9 multimedia 5
Niki
16.08.2023 - 19:12

Hallo,

wanneer gaan deze sessies door?
Groetjes Niki

Reactie

Lees ook

Online ImPACT-cursus: webinar voor verwijzers

Online ImPACT-cursus: webinar voor verwijzers

Tine     22.02.2022

In een vorige post liet ik al weten dat ik een online aanbod heb uitgewerkt voor ouders van kinderen met…

Lees meer
Het verhaal achter Tine

Het verhaal achter Tine

Tine     13.10.2019

Via Brené Brown leerde ik het gedicht ‘de man in de arena’ kennen. Ik loop al lang met verschillende ideeën in mijn hoofd rond. Hier sta ik dan, met het verhaal achter Tine.

Lees meer
digitale prentenboeken of e-boeken

8 prentenboeken om voor te lezen op je tablet

Tine     02.11.2020

In dit artikel bespreek ik enkele apps waarmee je kan voorlezen uit digitale prentenboeken of e-boeken. Dat is handig nu de bibliotheken opnieuw gesloten zijn. En wie weet wordt het een gewoonte ;).

Lees meer

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten?